• Hendrik Martens
  • 04 november 2020

Uitdagingen en opportuniteiten voor de vastgoedmakelaar tijdens lockdown 2.0

Lockdown 2.0 is een feit, plaatsbezoeken zijn momenteel niet meer mogelijk (in afwachting van de beslissing van de Raad van State). Daarom willen we jou begeleiden bij het opzetten van een digitale workflow voor jouw vastgoedkantoor.

Aangezien fysieke afspraken niet mogen plaatsvinden (onder voorbehoud) willen wij jullie helpen om via verschillende online kanalen jullie diensten aan te blijven bieden.

Als vastgoedmakelaar moet je op zoek gaan naar een alternatief om klanten te blijven helpen bij hun zoektocht naar een nieuwe woning of een geschikte partner voor de verkoop/verhuur van hun pand.

Het aantal zoekopdrachten naar woningen verdriedubbelde in de vorige lockdown.

Je wordt wederom uitgedaagd en dan heb je twee mogelijkheden:
1) Je drukt op de pauzeknop van je organisatie
2) Je gaat de uitdaging aan en optimaliseert je bedrijf en skills

Zij die de uitdaging aan willen gaan moeten het onderstaande digitale stappenplan lezen om zich te wapenen tegen het nieuwe normaal.

Kies een geschikt medium om video calls in te plannen met klanten.

Fysieke afspraken vervangen door video calls. Telewerken is de norm geworden en de meeste mensen zijn het ondertussen gewoon om met collega’s en vrienden via Skype, Google Meet, Microsotft Teams of Zoom te bellen.

Maak een checklist op voor klanten waar ze rekening mee moeten houden om een correcte schatting te ontvangen

Online schattingen. Op basis van foto’s, beschrijvingen en de juiste documenten kan je ook van op afstand een accurate schatting opmaken. 

Maak gebruik van een professionele fotograaf voor pandfotografie en virtuele rondleidingen

Virtueel aanbod. Zorg ervoor dat potentiële klanten een goed beeld hebben van hun toekomstige woning. Laat een positieve eerste indruk na via professionele fotografie. Ga nog een stap verder door een virtuele rondleiding te geven van het pand.

Werk een online strategie uit op Sociale Media met de doorverwijzing naar een unieke landingspagina

Iedereen zit thuis, dus iedereen zit op het internet. Zorg dat je top of mind blijft bij de klanten en post regelmatig op Facebook, Instagram en Youtube. 

Plan bezoekdagen in voor na de lockdown 2.0

Zorg dat je agenda vol zit van zodra de lockdown erop zit en geef de nodige instructies mee aan geïnteresseerden om het pand van hun dromen niet te laten schieten.

Iedere crisis zorgt voor opportuniteiten, het is aan jou om ze te benutten.

Net zoals in de vorige lockdown zullen vastgoedkantoren die inzetten op online marketing een voorsprong nemen op de concurrentie.

Wil ook jij het hoofd niet buigen en ben je klaar om online meetings op te zetten met klanten? Ze rond te leiden in één van jouw panden via een virtuele rondleiding? In te zetten op Sociale Media om top of mind te blijven? 

Ja, ja en nog eens ja! Neem dan nu contact op met één van onze Talo experten en dan helpen wij je graag verder bij het opzetten van jullie digitale workflow.

Zin in een groeispurt?