• Hendrik Martens
  • 18 december 2020

De korte -en langetermijnvisie voor vastgoedkantoren tijdens Covid-19

Wegens Covid-19 en de daarbij horende maatregelen zoals social distancing en de gewijzigde plaatsbezoeken moeten vastgoedmakelaars de digitalisering omarmen en inzetten op nieuwe workflows om hun business draaiende te houden.

"Je kan ook altijd virtuele rondleidingen organiseren" Annelies Verlinden, Minister van Binnenlandse Zaken : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/11/17/meer-duidelijkheid-over-plaatsbezoeken-bij-verkoop-of-verhuur-va/

"Hij neemt je mee in de virtuele rondleiding, net zoals bij een fysiek bezoek, en vertelt over de eigenschappen van de woning." Roel Druyts, Hillewaere Vastgoed: https://www.hln.be/woon/geen-zin-in-huisbezoek-tijdens-de-lockdown-makelaar-neemt-je-mee-in-virtuele-rondleiding~ad7e5222/


Het goede nieuws is dat deze veranderingen en de nieuwe manier van werken jouw zaak zowel op de korte -als lange termijn vooruit zullen helpen.

Hieronder geven we enkele tips en tricks mee aan de vastgoedmakelaar van morgen en hoe je enorm veel positieve zaken kunt halen uit deze nieuwe manier van werken

Telewerken is het nieuwe normaal

De vastgoedmakelaar wordt volledig uit zijn comfortzone gehaald als je hem vraagt om van op afstand te werken. Het persoonlijke contact en de indrukken tijdens een eerste bezoek zijn enorm belangrijk. Maar de pandemie heeft ons geleerd dat vastgoedmakelaars die zich kunnen aanpassen aan het nieuwe normaal en werken van op afstand omarmen betere resultaten zullen behalen

Enkele belangrijke zaken om een succesvolle manier van werken te garanderen:

Kies voor Cloud-based software.

Zo kan je van overal werken. Het enige wat je nodig hebt is een Wifi netwerk en alle collega’s kunnen aan de nodige data. Vastgoedkantoren die nog met servers werken die op het kantoor staan moeten al naar een VPN oplossing zoeken dat is niet altijd even stabiel.

Ruil je desktop in voor een laptop.

Kies voor een laptop en een tweede scherm, zo kan je zowel van thuis uit als op kantoor je gegevens up to date houden. 

Video calls zijn de norm.

Telewerken is de norm geworden voor vele bedrijven. Video meetings zijn ondertussen ingeburgerd en zorgen ervoor dat je hier als vastgoedmakelaar op kan inspelen door online meetings in te plannen met klanten en collega’s. 

Virtuele rondleidingen zitten in de lift

Zet net als Your Home in op virtuele rondleidingen. Hierboven kan je een virtuele rondleiding bekijken van hun kijkwoning in Harelbeke. 

In het nieuwe normaal gebeurd het aankoopproces in 2 stappen:

Google, Google en nog eens Google.

Geïnteresseerden gaan online zoveel mogelijk informatie opzoeken over het pand en bekijken de foto’s en volgen idealiter de virtuele rondleiding.

Ready to buy!

Vervolgens gaan ze over tot het inplannen van een fysiek bezoek of het indienen van een bod.

Verschillende studies hebben aangetoond dat de vraag naar virtuele rondleidingen stijgt en het het dichtst aansluit bij een fysiek bezoek van een pand.

Ook voor de makelaar heeft het extra voordelen:

Er is 95% meer kans dat geïnteresseerden een aanvraag indienen voor een huis met een virtuele rondleiding.
Enkel oprecht geïnteresseerde mensen die al een uitvoerige analyse van het pand gemaakt hebben nemen contact op. Zo spendeer je geen tijd meer aan tijdverspillers.
Panden met een virtuele rondleiding worden 31% sneller verkocht.
1 op 5 geïnteresseerden doen een bod na het bekijken van een virtuele rondleiding. Dit bespaart je als vastgoedmakelaar enorm veel tijd uit.
Je website gaat beter scoren in Google aangezien bezoekers langer op je website blijven door het bekijken van een virtuele rondleiding 
Panden met virtuele rondleidingen worden 300% meer bekeken.

Ook getriggerd om het stappenplan uit te voeren?

Vul je gegevens in en wij helpen je a.s.a.p. verder bij het implementeren van deze workflow in jouw vastgoedkantoor.

Zin in een groeispurt?